Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencinin farklı gelişim alanlarında yapabildiklerini dikkate alarak, kazandırılacak davranışların neler olduğu, bu davranışların nerede, nasıl, kimler tarafından, hangi yöntemlerle ve ne kadar sürede kazandırılacağını gösteren, gerekli destek eğitim hizmetlerini içeren, geliştirme sürecinde engelli ailelerin de yer aldığı uzman bir eğitim ve yazılım ekibi tarafından geliştirilen bir yazılım programıdır.
Okul çağına gelen engelli çocukların, toplumdan ve akranlarında ayrı tutularak, adeta izole edilerek eğitimlerinin yapılması gerek pedagojik, gerekse toplumsal gerçeklik açısından sağlıklı bir yöntem olarak kabul edilmemektedir.
Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği’nin 6. maddesinde, özel gereksinimli öğrencilerin mümkün olduğunca akranlarıyla birlikte genel eğitim ortamlarında eğitim görmeleri vurgulanır:
(a) Özel eğitim hizmetleri, özel eğitime ihtiyacı olan bireyleri sosyal ve fiziksel çevrelerinden mümkün olduğu kadar ayırmadan planlanır ve yürütülür.
(b) Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin, eğitim performansları dikkate alınarak, amaç, içerik ve öğretim süreçlerinde ve değerlendirmede uyarlamalar yapılarak, akranları ile birlikte eğitilmelerine öncelik verilir.
(c) Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin her tür ve kademedeki eğitimlerinin kesintisiz
sürdürülebilmesi için, rehabilitasyon hizmetlerini sağlayacak kurum ve kuruluşlarla iş
(ç) Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin bireysel yeterlilikleri ve tüm gelişim alanlarındaki özellikleri ve akademik disiplin alanlarındaki yeterlilikleri dikkate alınarak, bireyselleştirilmiş eğitim planı geliştirilir ve eğitim programları bireyselleştirilerek uygulanır.
(d) Ailelerin, özel eğitim sürecinin her boyutuna aktif katılımıları ve eğitimleri sağlanır.
(e) Özel eğitim politikalarının geliştirilmesinde, üniversitelerin ilgili bölümleri ve özel eğitime ihtiyacı olan bireylere yönelik etkinlik gösteren sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde çalışılır.
(f) Özel eğitim hizmetleri, özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin, toplumla etkileşim ve karşılıklı uyum sağlama sürecini kapsayacak şekilde planlanır.”
Kaynaştırma eğitimlerinde engelli çocukların, özel bir eğitime ve takibe de ihtiyaçları olduğu da muhakkaktır. Ayrıca bu çocuklarında engelli durumları, gerek çeşidi ve gerekse seviyesi itibariyle, birbirinden farklılık göstermektedir. Engellilerden her birinin, bir birey olarak görülmesi ve o kişiye özel bir planlamanın yapılması gerekir.
Ülkemizde, Öğretmen, Yönetici ve Anne Babaların Kaynaştırma Uygulamalarına ilişkin Görüşlerinin Belirlenmesi üzerine yapılan bir araştırmaya göre, 907 sınıf öğretmeninin % 86,4’ü kaynaştırma eğitimi konusunda yeterli bilgi sahibi tespit edilmiştir.
Aynı araştırmaya göre öğretmenlerin % 77,1’i sınıflarında bulunan engelli öğrencilere yönelik “bireyselleştirilmiş eğitim programları” hazırlanmadığını, belirtmişlerdir.
Türkiye’de kaynaştırma eğitimi alan öğrenci sayısı azımsanmayacak kadar fazladır. Mesela, 2010-2011 eğitim-öğretim yılında ilköğretim okullarında 83 bin 549 öğrenci, ortaöğretim kurumlarında da 7 bin 686 engelli öğrenci kaynaştırma eğitiminden yararlanmıştır.
Hem nicelik hem de nitelik olarak bakıldığında, kaynaştırma eğitimlerde, bireysel eğitim planlanmasının bilimsel ve kolay yapılabilmesi için mutlaka bir yazılıma/programa ihtiyaç vardır.
-----------------------------------------------------------
Lise 9.sınıflar
coğrafya bep planı, Lise 10.sınıflar coğrafya
bep planı, Lise 11.sınıflar coğrafya bep planı, Lise 9.sınıflar
türk edebiyatı bep planı, Lise 10.sınıflar türk edebiyatı bep planı, Lise 11.sınıflar
türk edebiyatı
bep planı, Lise 12.sınıflar türk edebiyatı bep
planı,Lise 9.sınıflar dil ve anlatım bep planı, Lise
10.sınıflar dil ve anlatım bep planı, Lise 11.sınıflar dil ve anlatım bep planı,
Lise 12.sınıflar dil ve anlatım bep planı,Lise 9.sınıflar matematik bep planı, Lise 10.sınıflar matematik bep
planı, Lise 11.sınıflar matematik bep
planı, Lise 12.sınıflar matematik bep planı, Lise
9.sınıflar Fizik bep planı, Lise 10.sınıflar
Fizik bep planı,
Lise 11.sınıflar Fizik bep planı, Lise 12.sınıflar Fizik bep planı, Lise 9.sınıflar kimya bep planı, Lise 10.sınıflar kimya bep planı, Lise 11.sınıflar kimya bep planı, Lise 12.sınıflar kimya bep planı, Lise 9.sınıflar biyoloji bep planı, Lise 10.sınıflar biyoloji
bep planı, Lise 11.sınıflar
biyoloji bep planı, Lise 12.sınıflar
biyoloji bep planı, Lise 9.sınıflar Tarih bep planı,
Lise 10.sınıflar Tarih bep planı, Lise 11.sınıflar Tarih bep planı, Lise 12.sınıflar Tarih bep planı, Lise 9.sınıflar demokrasi ve insan hakları, Lise 10.sınıflar demokrasi ve insan hakları, Lise 11.sınıflar demokrasi
ve insan hakları, Lise .sınıflar beden
eğitimi bep planı, Lise
.sınıflar inkılap
tari bep planı, Lise .sınıflar felsefe
bep planı, Lise .sınıflar bilişim
teknolojileri alan bepleri, Lise
.sınıflar bilişim teknolojilerinin
temelleri bep planı, Lise .sınıflar paket programlar bep planı, Lise .sınıflar
temel elektronik ve ölçme bep planı, Lise
.sınıflar bilişim teknik resmi
bep planı, Lise .sınıflar bilgi ve iletişim teknolojisi bep planı, Lise
.sınıflar sistem bakım ve onarım bep planı, Lise
.sınıflar programlama temelleri bep planı, Lise .sınıflar web tasarımve programlama bep planı, Lise
.sınıflar internet programcılığı
bep planı, Lise .sınıflar grafik ve animasyon dersi bep planı, Lise
.sınıflar mutfak uygulamaları bep
planı, Lise .sınıflar pasta yapım
teknikleri bep planı, Lise .sınıflar servis hazırlıkları bep planı, Lise
.sınıflar tatlı yapım teknikleri bep planı, Lise
.sınıflar temel hamur teknikleri
bep planı, Lise .sınıflar temel yiyecek üretimi
bep planı, Lise .sınıflar türk mutfağı bep planı, Lise
.sınıflar kalıp hazırlama teknikleri bep planı, Lise
.sınıflar uygulama teknikleri bep
planı, Lise .sınıflar tekstil teknolojisi bep planı, Lise
.sınıflar giysi teknik çizimleri
bep planı, Lise
.sınıflar görsel sanatlar
bep planı,
Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencinin farklı gelişim alanlarında yapabildiklerini dikkate alarak, kazandırılacak davranışların neler olduğu, bu davranışların nerede, nasıl, kimler tarafından, hangi yöntemlerle ve ne kadar sürede kazandırılacağını gösteren, gerekli destek eğitim hizmetlerini içeren, geliştirme sürecinde engelli ailelerin de yer aldığı uzman bir eğitim ve yazılım ekibi tarafından geliştirilen bir yazılım programıdır.